Flow Coffee-telemetrie streamt espresso-opnamegegevens van oudere machinesDaily Coffee News by Roast Magazine

De Flow Coffee Telemetry-meter toont shotgegevens in realtime om te helpen bij een consistente uitvoering. Alle afbeeldingen met dank aan Flow Coffee.

Een startend bedrijf in Auckland, Nieuw-Zeeland, heeft een modificatiekit gemaakt met de naam Flow Coffee Telemetrie die oudere volumetrische espressomachines transformeert in slimme systemen.

De driedelige hardware- en softwarekit maakt gebruik van de flowsensoren van elke traditionele volumetrische machine en meet de snelheid en het volume van elk getrokken schot.

Via wifi-connectiviteit en een verbonden app worden de gegevens in realtime weergegeven in gemakkelijk af te lezen digitale meters, met een knipperend rood signaal voor wanneer barista’s mogelijk buiten het doel zijn en groen voor wanneer schoten binnen het doelstroombereik vallen.

Flow-Coffee-Desktop

Barista-meters geven ook een shotklok weer en een waarschuwing wanneer het tijd is om de maalinstellingen aan te passen. Met een cloudgebaseerd analysedashboard kunnen eigenaren en managers van coffeeshops de prestatieresultaten bekijken in verschillende grafische weergaven.

“Je kunt de prestaties van je hele netwerk zien en een bepaalde site induiken om de winkelprestaties beter te begrijpen”, vertelde Flow Coffee COO en Head of Innovation Scott Nightingale aan Daily Coffee News. “Dit stelt de kijker in staat om sites die hun hulp het meest nodig hebben te beoordelen en actie te ondernemen, waardoor u op afstand een diagnose kunt stellen.”

Flow Koffie 2

Een softwareontwikkelaar die ook de eigenaar was van een coffeeshop genaamd Klein en lokaal in Snells Beach, Auckland, heeft Nightingale het Flow-systeem oorspronkelijk voor eigen gebruik gemaakt.

Nu, vijf jaar later, is het systeem uitgeprobeerd door meerdere koffiebedrijven met meerdere winkels in Australië, terwijl de beschikbaarheid eerder dit jaar in de Verenigde Staten en Canada kwam via Barista-uitrusting.


Verwante lezing


Nightingale zei dat er momenteel gesprekken gaande zijn met een aantal fabrikanten van koffieapparatuur over de uitbreiding van het Flow-platform naar molens en weegschalen.

“We hebben gewerkt aan een virtuele gravimetrische functie”, zegt Nightingale. “De eerste indicaties zijn echt positief en we hopen niet alleen de opbrengst in de beker te kunnen laten zien, maar ook de droge dosis.”

Flow Koffie 1

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Wakeupyourministers
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart