Jiyoon Han: Het Sprudge Twenty-interview

Jiyoon Han (Foto door Ada Chen)

Welkom bij The Sprudge Twenty Interviews gepresenteerd door Pacific Barista-serie. Bezoek sprudge.com/twenty voor een volledige lijst van Sprudge Twenty-honneurs voor 2021.

De Sprudge Twenty-interviewserie gaat vandaag verder in gesprek met Jiyoon Han, een koffieprofessional die haar tijd verdeelt tussen de Harvard Business School en haar werk als de helft van een moeder/dochter-team bij Bean & Bean-koffie in New York City. Jiyoon Han is ook een Sprudge-bijdrager en haar werk is gekenmerkt door Huffington Post, Harvard Business School Newsroom, Hallo Alice, Baas Barista en meer.

“Jiyoon Han is een klasgenoot van mij op de Harvard Business School en kort nadat we elkaar voor het eerst ontmoetten, waren we mede-oprichter van de Coffee and Tea Club. We wilden een platform creëren om speciale koffie naar een hoger niveau te tillen in de gemeenschap van bedrijfsscholen en een alternatief sociaal platform creëren dat geen alcohol bevat voor netwerken en het opbouwen van relaties. Jiyoon is ook zo’n grote aanwinst voor haar gemeenschap in NYC, waar haar café is, door gratis koffie en broodjes te verstrekken aan eerstehulpverleners en eerstelijnswerkers. Zo’n bewonderenswaardige prestatie. Ik heb zoveel van haar geleerd, niet alleen over koffie, maar ook in het op gendergelijkheid gerichte werk waar ze zo gepassioneerd over is. Ik heb haar inspanningen vertaald zien worden in de hele koffiewaardeketen, van sourcing tot branden en brouwen, en het was een genoegen om met haar samen te werken.”

Genomineerd door Luqzan Mustafa Kamal.

Hoe hebben de uitdagingen van het afgelopen jaar uw werk beïnvloed?

Externe beperkingen die ons worden opgelegd, kunnen bevrijdend zijn en ons de dingen op een nieuwe manier laten zien.

Welke oorzaak of welk element in koffie drijft jou?

Het element dat me het meest drijft, is het collaboratieve karakter van koffie. Er zijn minimaal 30-40 mensen betrokken bij het mogelijk maken van een kopje koffie. Hoe ongelooflijk is dat? En ik zou graag willen dat iedereen in dit proces zijn kwaliteit van leven verbetert door middel van koffie.

Op een meer persoonlijk niveau vind ik het geweldig dat ik de macht heb om mensen eenvoudige genoegens te bieden, door middel van de koffie die ik verkrijg, beheer en serveer. Ik doe wat ik doe omdat ik met koffie een blijvende positieve en tastbare impact wil creëren in de gemeenschap en de wereld waarin ik leef.

Welk probleem in koffie wordt volgens jou kritisch over het hoofd gezien?

Gendergelijkheid in koffie. Er is nu meer dialoog hierover dan voorheen, wat geweldig is. Ondanks dat ze de helft van het koffiepersoneel uitmaken, verdienen vrouwen aanzienlijk minder dan hun mannelijke tegenhangers en hebben ze geen toegang tot goede opleiding en middelen. Bij mijn familiebedrijf in NY, Boon & Boon, werk ik samen met mijn moeder om de genderkloof in koffie in de hele waardeketen te overbruggen. We streven ernaar dat vrouwen hun deel krijgen van origine tot cup. Momenteel is meer dan de helft van al onze koffie afkomstig van boerderijen die eigendom zijn van of worden geleid door vrouwen. Koffie gaat voor mij over de moeders, families en gemeenschappen erachter.

Op productniveau denk ik dat cafeïnevrije koffie vaak over het hoofd wordt gezien. Super lekkere cafeïnevrij is moeilijk te vinden. Ik ben op een missie om smakelijke cafeïnevrij beschikbaar te maken voor koffiedrinkers. Er zijn veel mensen die worstelen met angst en gewoon niet tegen cafeïne kunnen; Ook zwangere vrouwen vermijden vaak cafeïne. En we kunnen maar zoveel cafeïne op een dag drinken. Dus ik ben altijd op zoek naar lekkere cafeïnevrije koffie – mijn moeder en ik doen alleen cafeïnevrije cuppings, en doen ook blinde cuppings met gewone koffie en cafeïnevrije koffie aan dezelfde tafel. Ik ben dol op de cafeïnevrije koffie die we kopen en braden!

Wat is de kwaliteit die je het beste vindt aan koffie?

Koffie houdt me scherp! Er is altijd meer om nieuwsgierig naar te zijn in koffie – het wordt nooit saai. Ik ben van nature een nieuwsgierig persoon en wil graag nieuwe dingen leren. Er valt meer te leren, meer te ontdekken en te ontdekken, meer om mee te experimenteren, meer te doen.

Heb je in het begin van je carrière een “god shot” of een levensveranderend moment van koffie-onthulling meegemaakt?

Nou, soms kijk ik nog steeds naar koffie en denk ik, dit drankje dat de meeste mensen in de wereld elke dag drinken, komt uit het zaad van een koffiekers. Hoe hebben mensen besloten om drankjes te gaan maken van fruitzaden? Het is opmerkelijk!

Wat is jouw idee van koffiegeluk?

Mijn koffie delen met de mensen van wie ik hou.

Als je een baan in de koffie-industrie zou kunnen hebben, wat zou dat dan zijn en waarom?

Wat ik samen met mijn moeder doe, is nu al mijn droombaan in de koffie. Sourcing, cupping, curatie en het branden van heerlijke koffie van boerderijen die we leuk vinden en willen ondersteunen – koffie gebruiken als een middel om goede doelen te bereiken waarin we geloven.

Wie zijn jouw koffiehelden?

Mijn moeder en mijn vader. Mijn familie emigreerde naar New York vanuit Zuid-Korea toen ik 10 was. Koffie is hoe we ons nieuwe leven in de VS hebben opgebouwd.

Heb je koffiebegeleiders?

Ik denk echt dat koffiementorship meer een ding moet zijn. Buiten koffie, gewoon in het leven, ben ik dankbaar dat ik enkele belangrijke mentorfiguren in mijn leven heb die me hebben uitgedaagd en deuren voor me hebben geopend. Ik streef ernaar hetzelfde voor anderen te doen, vooral voor gekleurde mensen en mensen die op mij lijken en allochtone ouders hebben.

Jij bent de eerste barista op Mars. Wat staat er op je brewbar?

Alle ingrediënten voor de beste espresso martini.

Beste nummer om op dit moment koffie op te zetten.

Nan door Polo en Pan
Liszt Liebestraum nr. 3

Bedankt!

De Sprudge Twenty Interviews worden gepresenteerd door: Pacific Barista-serie. Bezoek sprudge.com/twenty voor een volledige lijst van Sprudge Twenty-honneurs voor 2021.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Wakeupyourministers
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart